Ugradnja granicnika maksimalnog hoda papucice kvacila: Clutch stop

Ići dole

Ugradnja granicnika maksimalnog hoda papucice kvacila: Clutch stop

Počalji  YUgisa taj Ned Dec 20 2015, 15:43

Granicnik maksimalnog hoda papuzice kvacila mozete pronaci u nasoj ponudi na sledecem linku:
http://boyracermotorsport.serbianforum.info/t275-boyracer-motorsport-granicnik-maksimalnog-hoda-papucice-kvacila-clutch-stop

Pre kupovine ovog proizvoda, proverite da li je na vasem vozilu moguce ugraditi ovaj proizvod u skladu sa upustvom. Proizvod je namenjen i za ugradnju na novi i stari tip nosaca serva, ali su moguce neke fabricke izvedbe gde ovo nije moguce ugraditi. Zavisi od izvedbe kacenja sajle kvacila na protivpozarni zid. Upustvo prikazuje ugradnju na vozilo sa novim tipom serva.

1. U slucaju da imate novi tip serva, unutar kabine trebalo bi da postoje predvodjena mesta za ugradnju sajle kvacila kod starog tipa serva


2. Radi lakse ugradnje, preporucuje se ugradnja gornjeg zavrtnja


Iz dobijenog seta, koriste se kraci zavrtnji, zavrtanj delimicno uvrnuti

3. Zavuci nosac granicnika ispod ugradjenog gornjeg zavrtnja i postaviti o donji zavrtanj


4. Nakon ugradnje, potrebno je granicnik podesiti


Granicnik se podesava popustanjem kontra matice i podesavanjem srafa granicnika uvrtanjem ili izvrtanjem po potrebi. Za pocetno podesavanje, preporuka je da se sraf granicnika skroz uvrne bez pritezanja kontre. Nakon toga, postaviti menjac u neutralni polozaj i startovati vozilo. Nakon toga, izvrtati sraf granicnika napolje i testirati da li je moguce aktivacija svih stepena prenosa u menjacu dok je pritisnuta papucica kvacila. Ukoliko to nije moguce, sraf granicnika zavrnuti dok se neomoguci aktivacija svih stepena prenosa, ukoliko je aktivacija moguca, ponoviti korak sa izvrtanjem srafa granicnika radi skracivanja hoda kvacila.

5. U slucaju da imate vozilo sa starim tipom nosaca serva, zanemariti prva dva koraka iz upustva


U slucaju starog tipa nosaca serva, umesto brezona kao na slici, sajla kvacila je ugradjena sa srafovima. Za ugradnju granicnika hoda papucice kvacila, u tom slucaju potrebno je izvrnuti ta dva srafa i uvrnuti duze srafove iz seta. U kabini se u tom slucaju ne koriste kraci srafovi iz seta za montazu nosaca granicnika, nego se to radi sa maticama iz seta.


Vreme ugradnje: 20min

Tezina ugradnje: 3/10

_________________
BMR
avatar
YUgisa
Admin

Broj poruka : 2316
Datum upisa : 01.07.2012
Godina : 29
Lokacija : Subotica
Garaza : Yugo 1.1EFI

http://boyracermotorsport.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu